Loredana van Wearable Stories: “Ik wil de wereld verbeteren!”

Dag lieve vrienden! Sinds enkele maanden is er in de Dokter Willemsstraat een nieuwe winkel, Wearable Stories. In deze winkel staat een bijzondere dame met een boeiend verhaal. Maak kennis met Loredana Falone. Ze is nog geen dertig en is nu al een echte ‘businesswoman’!

Loredana aan het werk

‘The devil wears Prada’ in Milaan

Loredana is altijd geïnteresseerd geweest in mode en koos daarom na haar studies Economie en Communicatie voor een buitenlandse stage bij het modemerk Paola Frani in Milaan. Daar begon voor Loredana een heuse ‘The devil wears Prada’-ervaring: “De eerste maand moest ik enkel prentjes uit magazines knippen. En op mijn eerste dag stuurden ze me naar de kamer van de ‘samples’ om me om te kleden!” lacht ze nu. “Ik heb er wel enorm veel geleerd! Achteraf mocht ik echt meedraaien in het bedrijf,” voegt ze er nog aan toe.

Bali

Het was dan ook vanzelfsprekend dat Loredana na haar studies in de mode-industrie ging werken. Ze startte bij het modehuis Sarah Pacini. “Ik had het idee dat wat ik daar deed, dat ik dit zoveel beter voor mezelf kon doen,” vertelt Loredana. “Ik heb dan even een break genomen en ik ben gaan reizen. Ik ben samen met een vriendin naar Bali getrokken. Het land sprak me onmiddellijk aan. Zo’n lieve mensen en wat een fijne flow!” Daar is ze in contact gekomen met mensen die ook bezig waren met kleding en haar idee om zelf iets op te starten groeide verder.

De start van Wearable Stories

“Dan is het heel snel gegaan,” aldus Loredana. “Ik ben teruggekomen uit Bali, ik heb ontslag genomen op mijn werk, ik ben naar de boekhouder gegaan om alles in orde te maken en ik ben dan 3 weken later terug naar Bali vertrokken.” Daar is ze een jaar gebleven om alles op te starten samen met een vriendin, Anke. Op Bali had Wearable Stories al snel verschillende verkooppunten. Het is een erg ‘bewust’ merk: ze werken met kleine, lokale ateliers in Bali, Vietnam en Portugal. Hier krijgen de werknemers een goed loon en ze werken in goede werkomstandigheden. De kleding wordt gemaakt van natuurlijke stoffen, vooral van katoen en viscose. “Wij gebruiken duurzame materialen en zo creëren we een tijdloos product. Dit is heel belangrijk want dat is waar Wearable Stories voor staat,” vertelt Loredana met trots.

Canvas

Het Balinese avontuur van Loredana en Anke werd opgepikt door Canvas: “Ze contacteerden ons om een reportage te maken over Wearable Stories. Ze hebben ons 10 dagen gevolgd in Bali. Een half jaar later werd het in België uitgezonden. Dan hebben we Wearable Stories in België gelanceerd via een pop-up in Hasselt.” Voor Loredana blijft Hasselt de thuisbasis, daarom werd er voor de eerste flagshipstore ook gekozen voor onze stad. De kleren worden intussen in verschillende verkooppunten over heel België verkocht. Wauw, fantastisch toch?

De toekomst: de internationale markt en sociale projecten

“Mijn grote droom is om echt internationaal te verkopen. Ik vind Wearable Stories heel goed passen bij de Scandinavische markt. Ik wil het daar graag gaan voorstellen,” vertrouwt Loredana me toe met een BIG smile. Maar toch heeft ze haar hart verloren in Bali: “Die levensstijl spreekt me zo aan!” Verder wil Loredana zich verdiepen in enkele sociale projecten waar ze zich al voor inzet. “Ik steun een schooltje en een weeshuis in Vietnam. In het dorpje in Vietnam waar het weeshuis ligt, nemen veel vrouwen abortusmedicatie. Dat maakt dat er veel baby’s geboren worden met ernstige afwijkingen en zij komen dan in het weeshuis terecht. Ik hoop dat ik ooit voor een langere periode naar daar kan gaan om een project op te starten. Zo wil ik op mijn manier de wereld verbeteren,” vertelt Loredana emotioneel terwijl ze me foto’s toont van haar laatste bezoek.

Wauw lieve vrienden, wat een verhaal! Ik ben echt onder de indruk van Loredana en de manier waarop ze haar bedrijf runt en ik ben er ook van overtuigd dat er een heel mooie toekomst voor haar is weggelegd. Veel succes Loredana met Wearable Stories en alles wat er op je pad komt!