Melissa Awouters: “Mijn passie voor verhalen vertellen en schrijven is groter dan ooit”

Dag lieve vrienden, ik stel me graag even voor aan jullie! Ik ben Emily Nees, studente journalistiek aan Hogeschool PXL. Journalistiek is echt mijn passie. Dat is ook het geval bij mijn klasgenoot Melissa Awouters. Met haar 21 lentes heeft ze al veel bereikt in de mediawereld. Niet alleen bij Chase, maar ook bij StampMedia en I LOVE Network is ze een bekend gezicht. Ook Stad Hasselt werkt graag met haar samen. Waar haar passie voor de journalistiek vandaan komt? Dat zocht ik uit!

by Emily Nees
by Emily Nees

Van sprookjes tot krantenartikelen

“Als kind vond ik het vooral bijzonder leuk om verhalen te vertellen. Ik schreef schriftjes vol over de avonturen die ik had beleefd. Ook ooggetuigenverslagen over de draak die ik had gespot of het magische artefact dat ik had teruggevonden kwamen daarin voor. Die fantasie is bij journalistiek niet aanwezig, maar de passie voor verhalen vertellen en schrijven is groter dan ooit.”

Melissa is afkomstig uit Genk en brengt veel tijd door in Hasselt. Sinds 2015 studeert ze journalistiek aan Hogeschool PXL en dat doet ze met veel zin. “PXL heeft een moderne en persoonlijke aanpak”, vertelt Melissa enthousiast. “Elke leerkracht weet wie ik ben en ze zijn echt wel begaan met alle leerlingen. We zijn meer dan gewoon studenten voor hen. Zelfs de directeur spreekt me geregeld aan in de gang. Ik ken geen enkele school waar dat zo is!”

by Melissa Awouters
by Melissa Awouters

“Aan de Kunstschool in Genk heb ik mijn passie voor schrijven en verhalen vertellen verder ontwikkeld. Hogeschool PXL heeft me uiteindelijk het opstapje gegeven om me verder in de journalistiek te verdiepen. Via Chase kwam ik dan weer terecht in de wereld van de muziekjournalistiek, die me eigenlijk nog het meest passioneert. Wie weet ziet PXL-Music mij wel nog even passeren voordat ik school voorgoed verlaat”, zegt ze met een knipoog.

Cultuurjournalist in Cannes

Volgens Melissa biedt de opleiding aan de PXL haar ook veel kansen. Zo mocht ze zich uitleven als cultuurjournalist in Cannes. En dat met héél de klas. “Het was een enorm leerrijke ervaring”, glundert Melissa. “We werden in het epicentrum van de filmindustrie gezet. Daarom leek het mij verstandig om te netwerken. Er lopen zoveel mensen rond met verschillende nationaliteiten. Ik ben heel wat businesskaartjes armer, maar wel een heleboel contacten rijker”, lacht ze.

In Cannes zag ze ook superveel filmsterren. “Ik heb een heleboel bekende gezichten gespot”, vertelt ze met een big smile. “Tijdens een persconferentie van The Meyerowitz Stories zaten Adam Sandler, Ben Stiller en Dustin Hoffman voor mijn neus! Het was fascinerend om die bekende schermgezichten in levende lijven te zien, samen met de tientallen andere journalisten”, lacht ze. Melissa is PXL heel dankbaar voor deze kans en wenst de andere journalistiekstudenten van komende jaren evenveel plezier in Cannes.

by Melissa Awouters
by Melissa Awouters

Wereld vol verrassingen

Met zoveel ervaring loopt Melissa ongetwijfeld een mooie toekomst tegemoet. Zelf weet ze nog niet voor welke media ze later wil werken. “Ik hoop dat ik kan blijven schrijven of werken rond de dingen die er voor mij toe doen. Ik vind alles wel interessant, dus ik ben zeker niet kieskeurig. Maar ik zou des te blijer zijn als ik bij een medium zou werken dat ook vertelt wie ik ben”, zegt ze enthousiast.