Béné van Teastation: “Wij geven de mensen graag tips en tricks om de perfecte thee te creëren”

by Emily Nees
by Emily Nees

Dag lieve vrienden, ik kan net zoals jullie weleens genieten van lekkere thee. Maar die smakeloze zakjes van supermarktmerken gooi ik liever overboord. Mijn moeder leerde mij Teastation (Aldestraat 13) kennen. De geur van verse thee lokte me naar binnen om daarna een prachtig kleurenpalet van theepotten en andere accessoires te mogen aanschouwen. De hartelijke ontvangst van Béné (Bénédicte de Bernard) maakte het natuurlijk af. Zij schotelde mij meteen een theetje voor. Maar verse thee is zo veel meer dan wat kruiden in warm water gooien. “Wij hebben nu een 40-tal theesoorten waarmee je ook ijsthee kan maken”, vertelt ze met een glimlach. “Wij geven graag tips en tricks over welke ingrediënten je daaraan kan toevoegen om de perfecte ijsthee te creëren.”

by Emily Nees
by Emily Nees

Van fulltime administratief bediende naar Teastation

Bénés passie voor thee is er niet zomaar gekomen. Op haar eerste theedegustatie was ze meteen verkocht. “Af en toe dronk ik thee uit een builtje, maar die dag ging er echt een nieuwe wereld voor mij open”, zegt ze met een BIG smile. Ze leerde allerlei verse, losse soorten thee kennen. En dat smaakte naar meer! Zo ruilde ze haar job als fulltime administratief bediende in voor haar werk bij Teastation. “Dit is echt mijn passie”, vertelt ze enthousiast. “Die passie wil ik graag naar de klanten overbrengen. Bovendien kan ik nog steeds administratief werk verrichten, maar nu wel van thuis uit.”

by Emily Nees
by Emily Nees

Etentjes afsluiten met smaakvolle, losse thee

Een theewinkel opstarten is nu niet meteen de normaalste zaak van de wereld. Toch hebben Lieve Huygens en zakenpartner Dirk Synaeve daar een goede reden voor. Béné vertelt: “Lieve en Dirk lieten zich op restaurant graag culinair in de watten leggen, maar ze vonden het zonde dat die etentjes altijd werden afgerond met een standaard zakje thee.” Zo is Teastation in 2013 uit de grond gestampt, met als missie mensen thee leren drinken en hun etentjes af te sluiten met smaakvolle, losse thee.

by Emily Nees
by Emily Nees

Ijsthee voor de zomerperiode

Wat Teastation zo uniek maakt, is de beleving van de klanten. “Alles begint met het ruiken aan de thee”, vertelt Béné enthousiast. “Elke thee uit ons assortiment kan je ontdekken in onze ‘snuffeldoosjes’. Op basis van de geur kan je beslissen wat het best bij je past. Ook staan er elke dag twee verse soorten thee klaar om te proeven.” Voor de samenstelling van het aanbod laat Teastation zich inspireren door de trends en de seizoenen. Nu de zomer aanbreekt, zet Béné ijsthee in de kijker. “Speciaal voor de zomerperiode hebben we ons gamma aan ijsthee uitgebreid. We hebben ondertussen een 40-tal soorten thee waarmee je ijsthee kan maken”, vertelt ze met een glimlach. “Dat is zowel zwarte thee als groene thee en een infusie. We helpen de klanten graag om hun ijsthee zo lekker mogelijk te maken. Zo geven we tips en tricks over welke ingrediënten ze kunnen toevoegen om de smaak te perfectioneren.”

by Emily Nees
by Emily Nees
by Emily Nees
by Emily Nees

Thee drinken tijdens een dagje wellness

In de toekomst wil Teastation niet alleen hun assortiment verder uitbreiden, maar ook hun bereik. “We willen graag onze peilen richten op de Waalse markt of zelfs de grens oversteken naar Nederland en Frankrijk”, zegt Béné vol ongeduld. Ook plannen ze samen te werken met wellnessinstituten. “Dat lijkt me echt leuk, een lekker theetje drinken tijdens een dagje wellness.”

by Emily Nees
by Emily Nees

Lieve vrienden, ik was al verkocht van de warme theesoorten van Teastation. Maar nu ik de ijsthee heb ontdek, weet ik hoe ik mijn warme zomeravonden in stijl ga afsluiten! Dankzij Bénés tips en tricks kan ik alvast de perfecte ijsthee creëren, én of die lekker is! Ik wil jullie allemaal graag uitnodigen om eens te snuffelen en te proeven van dat mooie, uitgebreide thee-aanbod!

by Emily Nees
by Emily Nees