Is het heruitvinden van technologie de sleutel tot succes?

by Chloë Nijs
by Chloë Nijs

Op woensdag 17 oktober 2018 woonde ik voor de eerste keer het Digital First evenement in Brussel bij. Met veel geluk kreeg ik de eer om op het evenement de keynote bij te wonen van Thierry Geerts, Country Director bij Google Belgium. Als studente Online Communicatie was dit dus de ideale opportuniteit om mijn kennis over de kracht van het online gebeuren in het heden en in de toekomst bij te schaven.

Digitalis

Vandaag de dag zijn ongeveer 4 miljard mensen verbonden met het web. Mobile wordt steeds belangrijker en schuift de saaie, oubollige computers aan de kant.
Jij, ik en al die andere miljarden mensen spenderen elke dag uren op het web. Dat web is een nieuwe wereld: Digitalis.
Voor ons zijn 3 dingen belangrijk wanneer wij surfen: snelheid, persoonlijkheid en naadloosheid.
We willen op een persoonlijke manier benaderd worden. We willen geen uren wachten totdat die ene website eindelijk geladen is. Daarnaast moet alles zo goed mogelijk functioneren zodat we ons niet moeten ergeren.
De inwoners van Digitalis zijn veeleisend geworden en het is de taak van de toekomstige technologie om hun behoeften te bevredigen.

by Chloë Nijs
by Chloë Nijs

Test jouw site

Het testen van websites wordt te weinig gedaan. Het is belangrijk dat je je site regelmatig test op snelheid en fouten en deze dan onmiddellijk oplost.
Op testmysite kan je gemakkelijk de snelheid van een site controleren en verbeteren.

Het belang van artificiële intelligentie

Omdat iedereen op een persoonlijke en snelle manier geholpen wil worden, is artificiële intelligentie een belangrijke speler geworden in de online wereld.
Tegenwoordig kunnen mensen naar het weer vragen of vragen naar een vertaling van een bepaalde tekst door enkel gebruik te maken van hun stem.
In een minimum van tijd krijg je alle informatie die je nodig hebt en dat is wat de inwoners van Digitalis echt willen.
Moeten we ons zorgen maken over het feit dat computersystemen steeds slimmer worden en misschien slimmer worden dan de mens? Nee, dit is gewoon de technologie die evolueert en nog slimmer zal worden in de toekomst.

by Weblizar
by Weblizar

Van persoonlijk online advies tot zelfrijdende auto’s

Het is altijd een lastige taak om een medewerker in een supermarkt te vinden. Als je dan eenmaal iemand vindt, kan die persoon jou ook nog eens meestal niet verder helpen. Op gebied van online werkt dit helemaal anders.
Amazone kan door zoekopdrachten en interesses te weten komen welke aanbiedingen het beste bij je passen. Wie wilt er nu geen ideale aanbieding op zijn/haar scherm tevoorschijn krijgen? Met een paar klikjes ligt die ideale aanbieding morgen in de brievenbus zonder maar één stap te zetten.

Technologie zal in de toekomst de taken van de mensen overnemen. Zelfs het besturen van auto’s laten we binnenkort over aan technologie.
Niet iedereen zal een eigen auto nodig hebben. Het enige wat we nog zullen moeten doen, is een auto vragen aan onze smartphone die dan 5 minuten later op onze oprit staat. Zeer handig en het beste van al is dat we geen parking meer moeten zoeken.

De toekomst ligt in onze handen

Investeren in het heruitvinden van jouw bedrijf is het allerbelangrijkste.
We moeten op de hoogte blijven op het vlak van digitale trends en nieuwe technologie.
Het draait allemaal om de juiste boodschap die op het juiste moment tot bij de juiste doelgroep terecht komt. Het juiste kanaal gebruiken is hierbij van cruciaal belang. Dit kanaal moet dan ook nog eens snel, efficiënt en probleemloos werken.
Gelukkig zal de toekomst van technologie met behulp van de creativiteit en de kennis van de mens een rooskleurige toekomst hebben.