Creatief? Hou je van je stad? Let's meet!

Dag lieve vrienden! Mijn naam is Chelsea Van Nerum. Ik zit momenteel in mijn masterjaar communicatiewetenschappen aan de KU Leuven en loop stage bij I LOVE Network. Onlangs heb ik mijn eerste artikel als storyteller geschreven. En ik moet zeggen: wat was het leuk om een inspirerend verhaal over mijn vrienden en familie neer te pennen! Ik speelde niet alleen de rol van storyteller, maar ook die van cheerleader voor mijn stad!

Stagiaire Chelsea, oprichter Gama en stagiair Hussam — by Chelsea Van Nerum
Stagiaire Chelsea, oprichter Gama en stagiair Hussam — by Chelsea Van Nerum

I LOVE Network

I LOVE Network is een platform voor slimme participatie. Dat wil zeggen dat we een online community creëren voor en door locals. Op sociale media brengen we mensen uit dezelfde stad samen. Leuke foto's, filmpjes en authentieke verhalen: dat is waar het bij ons om draait. We promoten de mooie kanten van een stad door de inwoners zelf aan het woord te laten. Zij zijn de storytellers van I LOVE Network. Op die manier ontwikkelen we hun talenten op een constructieve manier.

Tijdens mijn zes weken durende stage zal ik nog vaker artikels schrijven over boeiende personen. Mijn eerste stuk ging over de voetbalclub waar ik ondertussen al acht jaar speel. Ik interviewde de twee trouwste leden en bracht het verhaal achter het ontstaan van de ploeg. Het resultaat: een artikel dat authenticiteit ademt. Omdat ik sterk met de club verbonden ben, kon ik er meer gevoel in leggen.

Ondertussen ken ik de huisstijl van I LOVE Network door en door en krijg ik de kans om ook anderen te helpen goede storytellers te worden.

Mijn eerste artikel als storyteller voor I LOVE Network
Mijn eerste artikel als storyteller voor I LOVE Network

Storyteller?

Wat is een storyteller precies? Voor I LOVE Network is iedereen storyteller. Je hoeft tenslotte geen journalist te zijn om een boeiend verhaal te brengen. Je kan voor het platform schrijven als hobby, semi-professional of fulltime job. Heb je een leuke ervaring gehad bij een lokale handelaar? Ben je aangesloten bij een gezellige club? Of heb je zelf een creatief project op poten gezet? Het onderwerp van je artikel of creatief stuk kan en mag over alles gaan.

Storyteller worden bij I LOVE Network is heel eenvoudig: surf naar de website om je aan te melden en je avontuur kan beginnen!

Meld je aan als storyteller op onze website!
Meld je aan als storyteller op onze website!

Voordelen voor elke storyteller

Bij een eerste ontmoeting gaan we na waar je interesses liggen, want als storyteller is het belangrijk dat je een verhaal brengt waarin je passie boven komt drijven. Van vlogs of muziek tot fotografie, je stuk kan over vanalles gaan.

Je krijgt ook specifieke opleidingen aangeboden door I LOVE Network, bijvoorbeeld trainingen over social media en schrijftechnieken. We geven je de do's-and-don'ts mee om een leuk artikel te schrijven en helpen je met personal branding. Zo geven we je advies over je professionele Facebookpagina, LinkedIn-account of zelfs naamkaartjes.

Wanneer je een artikel aflevert, brengt I LOVE Network je in contact met een copywriter. Hij of zij kijkt je tekst na en geeft advies over eventuele verbeterpunten. Een creatief stuk kan ook tot stand komen in samenwerking met anderen. Jij kunt bijvoorbeeld een interview afnemen en een verhaal schrijven, terwijl een fotograaf het eindresultaat verrijkt met prachtige foto's.

Als creatieveling is het vaak moeilijk om een podium te vinden, maar het tegendeel is waar als je schrijft voor I LOVE Network. Je krijgt meteen een ruim platform ter beschikking om je werk tentoon te stellen: jouw creatief stuk wordt verspreid via onze sociale media en gepubliceerd in ons online magazine. Wij garanderen je een bereik van minstens 3000 personen. En het beste moet nog komen… Al die voordelen zijn volledig gratis voor elke storyteller!

Wanneer je artikel online staat, evalueren we dat. Als blijkt dat je een hele goede storyteller bent, krijg je de kans betalende opdrachten of projecten uit te voeren. Dat zijn opdrachten voor lokale handelaren of voor de stad zelf.

Samen met jullie willen we interessante boodschappen de wereld insturen en op die manier steden mooier maken. Wil je je graag aansluiten bij ons internationaal team? Twijfel dan niet! Je komt in een netwerk van meer dan honderdvijftig ambassadeurs terecht. Je haalt er niet alleen voldoening uit, maar breidt ook je netwerk uit met creatievelingen uit verschillende landen en met uiteenlopende achtergronden.

Sluit je aan bij meer dan 150 storytellers — by I LOVE Network
Sluit je aan bij meer dan 150 storytellers — by I LOVE Network

Lieve vrienden, jullie lezen het: de rol van storyteller voor de I LOVE Network community kent alleen maar voordelen. Wil jij een cheerleader van jouw stad worden en ben je benieuwd naar meer informatie over dit avontuur? Breng ons dan zeker een bezoekje in een van onze zes kantoren van Startit@KBC. Tot snel!