Sigrid en Raymond van KwadrO Ramen en Deuren Genk: “Ramen en deuren beheersen ons leven”

Dag lieve vrienden. Ik herinner me nog goed wat er allemaal voorafging aan de plaatsing van nieuwe ramen en deuren in ons huis enkele jaren geleden. En hoe we in spanning het resultaat van die plaatsing afwachtten, om na afloop heel blij te zijn met deze opwaardering van onze woonst. Sigrid Missotten en Raymond Drenth hebben van de verkoop en plaatsing van ramen en deuren hun beroep gemaakt. Meer zelfs: het is hun passie en hun leven. Raymond en Sigrid zijn de zaakvoerders en de bezielers van KwadrO Ramen en Deuren Genk, Tongeren en Diest. Ik ontmoette hen in hun kantoor in Genk. Dit is hun verhaal.

Op de foto, in de trendy bar op de bovenverdieping — by Frederik Maesen
Op de foto, in de trendy bar op de bovenverdieping — by Frederik Maesen

Ramen en deuren brachten hen samen

Ramen en deuren hebben Sigrid en Raymond letterlijk samengebracht. Was het toeval of voorbestemd? Sigrid vertelt: “We zijn beiden, weliswaar apart, ramen en deuren gaan kopen bij een concullega en zijn dan na een gesprek met de toenmalige zaakvoerder in die organisatie blijven plakken. Ik was pas afgestudeerd in communicatie en op zoek naar een job.” Raymond had een opleiding bouwkundig ingenieur genoten. Zijn aankoop leidde ook voor hem naar een job én naar de ontmoeting met Sigrid. “Toen we naderhand de kans kregen om in het verhaal van KwadrO te stappen, hebben we die met beide handen gegrepen”, herinnert Raymond zich, “We zijn met een zestal personen begonnen en zijn elk jaar gegroeid.”

Referentie woning met aluminiumramen — by KwadrO
Referentie woning met aluminiumramen — by KwadrO

“Ik had nooit gedacht toen ik daar binnenstapte, dat het voor de rest van mijn leven ging zorgen: voor mijn partner, voor mijn zaken, voor de opbouw van mijn leven”, zegt Sigrid, “De ramen en deuren hebben ervoor gezorgd dat wij een koppel zijn, dat wij twee kinderen hebben samen en dat wij ook een passie delen.” “En we zijn ook heel complementair”, vult Raymond aan, “Sigrid is meer commercieel en een goede people manager. Ikzelf ben meer technisch en diplomatisch. Dat matcht heel goed en daardoor zijn we een heel sterk team.”

De ruime inkomhal van het KwadrO-gebouw in Genk — by Frederik Maesen
De ruime inkomhal van het KwadrO-gebouw in Genk — by Frederik Maesen

Een heel sterk team, dicht bij de klant

Binnen KwadrO kunnen Raymond en Sigrid zelf bepalen welke service ze hun klanten willen geven. Of zoals Raymond het stelt: “We zijn heel klantgericht en gaan altijd voor tevredenheid van onze klant. We staan ook heel kort bij onze klant en komen rechtstreeks in contact met hem. Hij koopt bij een sterk merk met een nationaal product en nationale bekendheid en toch koopt hij vrij lokaal, bij mensen die hij kent.”

De focus van deze specialist in renovatie ligt op de particuliere markt. Sigrid en Raymond hebben nu zo’n 5.000 klanten in portefeuille, mede dankzij hun heel sterk team van een 35-tal medewerkers, over de drie vestigingen (Genk, Tongeren en Diest) samen. “Iedereen is fier om voor KwadrO te werken,” bevestigt Sigrid, “ook omdat onze medewerkers weten dat als we iets beloven aan onze klanten, we dat voor 98% kunnen waarmaken. We zijn ook de enige speler in de markt die twaalf maanden gratis naservice verleent.”

Ramen met steel look in de toonzaal — by Frederik Maesen
Ramen met steel look in de toonzaal — by Frederik Maesen

De filosofie achter de gebouwen en de stickers

Niet alleen voor hun klanten maar ook voor hun medewerkers gaan deze zaakvoerders heel ver. “We besparen niet op uitrusting van ons personeel en ook niet op gebouwen”, vertelt Raymond, “We kiezen er bewust voor om aangename werkplekken te creëren voor onze mensen.” Het gebouw in Genk, gelegen Hasseltweg 84, waarin naast de ruime toonzaal ook de administratie gevestigd is, is daar een mooi toonbeeld van. Veel licht en ruimte, veel wit met hier en daar kleuraccenten. Alles straalt hier rust en positiviteit uit. Het lijkt mij echt een leuke werkplek.

Het team — by KwadrO
Het team — by KwadrO

En er is meer. Sigrid licht het graag toe, met gepaste trots. “Ken je onze KwadrO-werfbordjes die we in de tuinen van onze klanten plaatsen? Voor ons personeel maken we er een beleving rond omdat we na de plaatsing bij een tevreden klant een ‘Tevreden’-sticker op die bordjes plakken. Zo laten we onze klanten zien dat we staan voor klanttevredenheid én het stimuleert onze medewerkers ook. De plaatsingsploegen streven er elke keer weer naar om die sticker op dat bordje te krijgen. Zo hebben ze nog meer eer van hun werk.” Zo had ik het zelf nog nooit bekeken.

Wat zijn hun toekomstdromen?

“Geld is niet onze drijfveer”, vertelt Sigrid, “Raymond en ik werken omdat we het leuk vinden. Elke mail die we krijgen van tevreden klanten bijvoorbeeld geeft zoveel voldoening. We zitten in een markt waarin we alsmaar meer concurrenten krijgen en toch blijven wij ons onderscheiden. Met degelijk advies ook. We creëren niet alleen ramen en deuren maar ook een totaalbeeld voor een woning.” En Raymond pikt hierop in. “Dat is ook onze drijfveer. We proberen altijd te doen alsof het voor onszelf is. Ons doel is om mensen meerwaarde te geven, ze een mooie woning te geven met een aangenaam comfort.”

De gezellige living waarin ze hun klanten ontvangen, om hun project te bespreken, met een koffie erbij — by Frederik Maesen
De gezellige living waarin ze hun klanten ontvangen, om hun project te bespreken, met een koffie erbij — by Frederik Maesen

Ramen en deuren zijn producten op maat en dat vraagt om oplossingen op maat. “Die kan je alleen maar bieden als je ook een transparante en open communicatie biedt naar de klant, van bij het begin”, stelt Raymond, “We zetten nu volop in op digitalisering waardoor die communicatie nog beter en sneller wordt.” Innovatie staat altijd voorop. En het koppel denkt er ook over om op termijn enkele kleinschalige showrooms bij te openen, lokale verankeringspunten binnen de provincie. Dit sluit naadloos aan bij de nieuwe slogan van KwadrO: ‘Vakmanschap dicht bij jou’. Dicht bij, zowel naar communicatie als naar locatie toe.

een enorme keuze aan kleuren in alu en pvc — by Frederik Maesen
een enorme keuze aan kleuren in alu en pvc — by Frederik Maesen

Sigrid sluit ons gesprek graag af met een paar tips: “Ben je op zoek naar ramen en deuren? Neem de kans om de organisatie achter het werk te leren kennen. Ben je op zoek naar een job? In ons team van tevreden en gedreven medewerkers is nog plaats voor goede, technische profielen.”

Thuis, tijdens het beluisteren van de audio-opname van mijn gesprek met Sigrid en Raymond, realiseer ik me dat we alle drie tijdens het gesprek heel veel gelachen hebben. Dat deze twee fun en beleving heel belangrijk vinden in hun werk en in hun zaak, dat is overduidelijk. Dank jullie voor het fijne gesprek, Raymond en Sigrid, en heel veel geluk met wat jullie al opgebouwd hebben en nog zullen opbouwen in de toekomst.

Lieve vrienden, zijn jullie op zoek naar ramen en deuren van een sterk merk gekoppeld aan de betrokkenheid en service van een lokale handelaar? Spring dan eens binnen bij KwadrO Ramen en Deuren Genk of in de showrooms in Tongeren en Diest. Meer info vind je op de website en de Facebookpagina. Wie een blik wil werpen achter de schermen kan terecht op Instagram: @Kwadro_ramen_limburg_diest

Het KwadrO-gebouw in Genk waarin ook de administratie ondergebracht is — by Frederik Maesen
Het KwadrO-gebouw in Genk waarin ook de administratie ondergebracht is — by Frederik Maesen