Bas kreeg een plekje in ' Kinderkracht'

Frans Swartelé was tot aan zijn pensioen lector aan de sociale hogeschool in Geel. Frans' sociale engagement en dan vooral met betrekking tot kinderrechten zijn alom bekend. Zo richtte hij in Alken het kinderrechtenhuis op en lag hij ook mee aan wetsontwerpen binnen de kinderrechtencommissie. Het welzijn van kinderen, overal ter wereld is de ' core business' van Frans.

In 2018 bracht hij een boek uit over sterke kinderen, kinderen die ondanks alles, steeds weer hun veerkracht vonden en zelfs een voortrekkersrol gingen spelen. Zo schreef hij over Malala, het meisje dat in het hoofd geschoten werd in Afghanistan. Over Sabinne Dardenne, die de gruwel van Dutroux naast zich neerlegde en haar leven terug oppakte. En in die rij is ook plaats voor Bas: hij bracht orgaandonatie in de aandacht en haalde intussen veel mensen over om tenminste over donatie te spreken. In zijn kleine uppie betekende hij intussen heel veel voor de wereld van de transplantatie en de orgaandonatie. Een verdiend plekje.

U kan het boek bestellen voor 20 euro door een mailtje te sturen naar VZW@basstoerestrijder.be en dit bedrag te storten op de rek. BE90 1030 4625 5732 van de VZW Bas. Het boek wordt dan naar u opgestuurd.