Tevreden klanten zijn de beste reclame

Mario Di Giacomo, een 28-jarige jongeman, heeft het allemaal voor elkaar. Samen met zijn vader richtte hij AC DC Solutions op. Wat startte uit een passie voor elektronica, eindigde in een succesvol bedrijf.

Mario Di Giacomo, oprichter AC DC Solutions — by Alessia Garlisi
Mario Di Giacomo, oprichter AC DC Solutions — by Alessia Garlisi

Wat is jouw huidige functie bij AC DC Solutions en wat houdt dat precies in?

Mario Di Giacomo: “Ik heb de firma samen met mijn vader opgericht, maar mijn vader werkt iets minder in de firma dan ik. Momenteel ben ik eigenlijk zo goed als alles bij AC DC Solutions en doe ik zo goed als alles binnen de firma zoals het papierwerk, het contact met de klanten en het uitvoeren van het werk uiteraard.”

Wat doet AC DC Solutions precies?

Mario Di Giacomo: “Mijn vader werkte vroeger in een bedrijf dat instond voor de verkoop van de automatisering van poorten. Hij merkte echter dat er heel veel “kloefkappers” op de markt zijn die toch een centje kunnen verdienen ondanks dat ze slecht werk leveren. Daarom kwam mijn vader met het idee om ons enkel toe te spitsen in het automatiseren van poorten en hekken. Elektriciteitswerken hebben we later aan ons gamma toegevoegd. Vandaag specialiseren we ons 50% in de automatisering en 50% in de elektriciteitswerken.”

Trok de elektriciteitssector vanaf het begin je interesse? Hoe ben je erin gerold?

Mario Di Giacomo: “Als jong mannetje zat ik naast mijn vader aan het bureau en hield ik me bezig met het maken van wisselschakelingen, mat ik batterijtjes uit en liet ik dingetjes ontploffen (lacht). Doorheen de tijd is mijn passie voor elektronica gegroeid en dat heeft geleid tot AC DC Solutions.”

Hoe onderscheidt AC DC Solutions zich van de concurrenten?

Mario Di Giacomo: “Door zijn vroegere functie als elektronicus bij Phillips heeft mijn vader een sterke kennis in de laagspanning elektronica. Daarom dat onze firma ook AC DC Solutions noemt, AC staat voor wisselspanning en DC staat voor gelijkspanning. Mijn vader werkt meer voor onze afdeling ‘elektronica’. Hij herstelt ook onderdelen, zoals printplaten, wat eigenlijk zo goed als geen andere firma kan. Wat ons nog erg sterk maakt zijn onze kennis en technische inzicht in wat we doen, zodat we ons kunnen onderscheiden van onze concullega’s.”

Doe jij de communicatie van het bedrijf?

Mario Di Giacomo: “Ik probeer voornamelijk zelf te communicatie te voeren, want het voordeel hieraan is namelijk dat je op de hoogte blijft van al je werven en van de vragen van je klanten. Sinds kort zijn we wel aan het proberen om te gaan groeien. Dus tegen eind 2018 zouden we toch graag iemand in dienst nemen om zo de communicatie te optimaliseren. Dit willen we door een dag of twee communicatie op te nemen met klanten, aangezien mensen contact en interactie veel meer appreciëren dan vroeger.”

Hoe voer jij die communicatie dan?

Mario Di Giacomo: “Uiteraard heel belangrijk is het persoonlijk contact. Dit kan door te telefoneren naar je klanten. E-mail is erg populair, iedereen kan vandaag de dag een mail opstellen. Vroeger kon een 50-jarige geen mails sturen, nu sturen 50-jarigen foto’s via Whatsapp”

Communiceer jij dan ook via social mediakanalen?

Mario Di Giacomo: “Dat heb ik een tijdje gedaan. Ik heb een tijdje mijn werken gepromoot via Facebook. D at kost wel geld, maar we kregen duidelijke reacties van klanten. Verder heb ik nog niet gewerkt met andere social mediakanalen. Maar we zijn zeker van plan om volgend jaar meer aanwezig te zijn op social media.”

Zoals jij vertelt, scoort AC DC Solutions goed bij de klanten. Heb jij enkele tips om je eigen zaak te managen?

Mario Di Giacomo: “Ik ben pas naar een cursus geweest voor ondernemers. Hetgeen zij mij vertelden is wat iedereen weet, namelijk dat je als manager heel veel business to business moet doen. Want je moet zorgen dat je winstpercentages en je omzet stijgen. Dit moet je dan ook natuurlijk verwezenlijken op de juiste manier, zodat de mensen ook blijven komen naar je bedrijf. In onze sector is dat moeilijk omdat je geen vaste klanten hebt, je krijgt steeds te maken met nieuwe klanten. Maar dan moet je zorgen dat je vorige klanten tevreden zijn zodat zij voor jou reclame gaan voeren door mond-tot-mond reclame.”